Hogyan tárold az ékszereidet?

hétfő, március 24, 2014

"Óvónéni, neked nyakláncszekrényed van?"
Anyukám óvónő és azt kell róla tudni, hogy nagyon sok nyaklánca van, imádja őket, minden nap másikat vesz fel, ami éppen illik az aznapi öltözetéhez. Az egyik kisgyerek megkérdezte tőle az oviban a fent említett mondatot. Csoda aranyos lehetett..:)
Na de felmerül a kérdés bennünk, hogy azt a sok nyakláncot, hogy lehet úgy tárolni, hogy ne gabalyodjanak össze?!

Kell hozzá egy kis kreativítás, de tényleg csak egy ici-pici, néhány gombostű és egy parafatábla!
A gombostűket bele szúrkodjuk a parafatáblába szép sorokba rendezve, később arra fogjuk akasztani a nyakláncot, karkötőt!:) Anyukámnak két parafatábla is van egymásmellett, nagyon szép díszítőeleme a szobának, akár egy falikép. Különlegesség még, hogy a parafatábla mintás! Ja! És anyukám még egy karácsonyi égősort is rakott köré... igazán hangulatos "nyakláncszekrény" lett belőle!:)E kreatív megoldása után következzen, én hogyan tárolom az ékszereimet! Három féle módot is be fogok mutatni nektek.

Lássuk az egyiket...


Van egy ékszerdobozom, ami ékszeres piperetáskának is megfelel, de én kinyitva használom, tárolásra, nem pedig utazásnál...
Azért szeretem, mert mindennek meg van a maga kis helye, van külön tárolórész a kisebb nyakláncoknak, karkötőknek, és vannak benne nagyobb fakkok is ahova a nagyobb ékszereket, órákat rakhatom, illetve a fülbevalóknak és gyűrűknek is van külön hely. Egyszerű rendbe tartani!


Második és harmadik megoldás:A képen látható bal oldalt egy ékszertartó baba, azért szeretem, mert rá lehet aggatni a hosszabb nyakláncokat (a polc mellett lóg le) valamint az óráimat is rá szoktam csatolni.

Mellette egy ékszertartó állvány van, lehet belőle kisebbet is nagyobbat is kapni, kinek mekkorára van szüksége! A Claire's-ben van sok féle ilyen, nem olyan drágák! (ezen a linken találjátok meg: http://www.claires.co.uk/search?keywords=jewellery+holder&productsPerPage=20)
Ezen is könnyű rendet tartani, azt szeretem benne a legjobban, hogy végre a lógós fülbevalóimnak is van hely. (Apró kis lyukakba kell beledugdosni őket) A nagyon összegabalyodós nyakláncaimat is ezen tartom, jobb oldalt láthatjátok, hogy fel lehet őket akasztani! Ajánlom, hogyha ilyet vesztek akkor valahogy rögzítsétek a polchoz, vagy amin tartjátok mert könnyen feldől.Ti hogyan tároljátok az ékszereiteket? Kíváncsian várom kinek, milyen sajátkezűleg is elkészíthető ékszertartója van, osszátok meg velem DIY ötleteiteket! :)
Ha valaki elkészítette a "nyakláncszekrényt" arról is csatoljon fotót!;)

You Might Also Like

2 megjegyzés

 1. Állandó dilemmám hogy tároljam őket, mindig változik mert egyre több és több van. Hiába bizsumániás vagyok!!:)
  Az üzletekben kapható ékszertárolókkal az a bajom, hogy túl kevés fér rá, nem való a magamfajta bizsu gyűjtőnek:)

  Egy tavalyi bejegyzésben írtam az akkori ékszertárolásomról belinkelem alulra ha nem baj.A nyakláncokat azóta is így tárolóm a fülbevalókat viszont süti kínálóra aggadtam. Szeretem mert mutatós és praktikus is, Instaképeim vannak róla:
  http://instagram.com/p/iI8YsLQSDV/
  http://instagram.com/p/lfZyAzwSOl/

  http://bizsumania.blogspot.hu/2013/04/praktikus-ekszertarolasi-otlet.html

  VálaszTörlés
 2. Ú, tetszik ahogyan az ecseteidet tárolod!:)
  Igen, valóban kevés fér rá, nekem is tele van aggatva! :D:P

  VálaszTörlés

Subscribe