Hogyan válasszuk ki a megfelelő alapozót?

kedd, május 13, 2014

A megfelelő alapozó kiválasztása nagyon fontos. Nagyon csúnya tud lenni egy falfehér, porral teli, illetve egy sárga arc is. Egy szép sminket is el tud rontani, ha valaki túl sok alapozót tesz, esetleg nem keni el rendesen.

Először ismerkedjünk meg az alapozó fajtákkal

Folyékony alapozó: Kevésbé problémás bőrre alkalmazzuk, ugyanis az apró bőrhibákat elfedi, viszont a nagyobbakat már nem. Zsíros bőrűeknek az olajmentes folyékony alapozó ajánlott. (Szerintem elengedhetetlen a minimális mattítás a folyékony alapozók esetében.)

Folyékony alapozók közül ezt ajánlom. Nagyon sokáig használtam és meg voltam vele elégedve, szépen fed. Pozitívum még, hogy olyan tubusa van amit teljesen ki lehet fogyasztani. Bátran ajánlom!:)


Habállagú alapozó: Bátran ajánlom a zsíros bőrűeknek, ugyanis nagyon jól mattít! Idősödő korosztály számára is ez a legmegfelelőbb a ráncok szempontjából. Egy ideig használtam ezt a fajta alapozót, aztán rájöttem, hogy nem tudom elkenni normálisan ezért inkább le is váltottam.

Ezt a fajtát használtam, tényleg figyelni kell a helyes felvitelre! (Nedves szivacs)


Krémalapozó: Problémásabb, száraz bőrre ajánlott. Nagyobb fedést biztosít mint az eddigiek.Alapozó stift: Korrektorként és alapozóként is funkcionál.


Színezett hidratáló krém: Gondolok itt a BB, CC és DD krémekre. Igen, gondolom az első kérdés ami felmerül benned, hogy mégis mi a különbség köztük?

BB: Fényvédőt tartalmaz, hidratál és minimálisan fed.
CC: Annyiban különbözik a BB-től, hogy magasabb a pigmenttartalma.
DD: Az idősebb korosztálynak ajánlott, minden megtalálható benne ami a BB-ben és a CC-ben is. (Öregedés gátló is található benne)

Még nem próbáltam, de nagyon sokan szeretik a színezett hidratáló krémeket, szóval rossz biztos nem lehet!

BB


CC


DD


Kompakt alapozó: Púder és alapozó keverékeAlapozás után púderrel mattítsunk.


A márka és a fajta kiválasztása után a SZÍN a másik fontos tényező amikor alapozót választunk! Ha  nem megfelelő a szín bukik minden....

Gyakori kérdések:

Hogyan állapítsam meg, hogy melyik árnyalat illik legjobban a bőrszínemhez?

Ahhoz, hogy ki tudjuk választani a megfelelő színt, kenjünk egy keveset az alapozóból az állcsontunkra.

Mit kell tennem alapozás előtt?

Az alapozó tartóssága és egyenletes eloszlatása érdekében először meg kell tisztítani az arcot micellás vízzel vagy arclemosó tejjel majd tonizálni kell. Ezek után érdemes kis mennyiségű hidratáló krémet belemasszírozni az arcunkba, ezzel is védve a bőrünket.


Mivel érdemes felvinni az alapozót?

Kinek, hogy kényelmes. Lehet ecsettel, szépen fentről lefelé haladva. Figyeljünk arra, hogy ne látszódjon az ecsetkezelés nyoma arcunkon.
Másik lehetőségünk a nedves szivacs, illetve ha kényelmes akkor kézzel, de nagyon kell figyelni az egyenletes eldolgozásra.Nektek melyik fajta alapozó vált be a legjobban és miért?
Milyen tanácsot adnátok a másiknak, mire kell figyelnie?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe