Kiszőkültem - teljes folyamat képekkel!

vasárnap, augusztus 24, 2014

Figyelem! Az én hajam erős, vastagabb szálú és már elég sok mindent kibírt. Ha vékony szálú hajjal rendelkezel és tudod, hogy nagyon roncsolja egyetlen festés is NE szőkítsd, mert nem lesz hajad. Nem viccelek......!

Már nyár eleje óta szőke szeretnék lenni. Nem szőkésbarna, nem aranyszőke, hanem platinaszőke.
A legnehezebb sötétből világosat csinálni, károsodás nélkül. Nos, 1 éve feketéből lettem vörös/piros. Nagyon bánta a hajam, egy idő után le is vágattam rövidre.
A második legnehezebb, eltüntetni a hajból a vörös pigmenteket. Vörös után barna lettem, április környékén. A hajam természetesen erősen vörös árnyalatú volt.
Megbeszéltem a fodrászommal, hogy szépen lassan kiszőkülünk. Egyre világosabb árnyalatot festettünk, egyszer még le is koktéloztuk.
Azt tanácsolta, hogy nyáron legyek sokat napon, majd az kiszívja. Jó rendben, nyári program: nap + hajvilágosítás C-vitamin porral (gondoltam rásegítek kicsit)

Csütörtökön - 3 cm-es lenövéssel és eléggé nap és c-vitamin szívta hajjal, de még mindig barnán - elmentem a fodrászhoz. Befestettük az Alfaparf Evolution of the Color 10.21 (hamvas szőke, inkább már ősz) hajfestékkel. A hamvas árnyalatot azért választottuk, hogy semlegesítsük a vörös pigmenteket. 9%-os oxival kevertük ki a festéket. Nagyon szép, vörös pigmentek nélküli hajszínt kaptunk, jóval világosabb volt, mint mikor odamentem. Fodrásznyelven ez a szín már szőke, de amúgy világosbarna.

Fodrász után, vörös pigmentek nélkül

Nagyon örültem, hogy eltűntek a vörös pigmentek a hajamból és hogy kaptam egy világosabb színt.
Rájöttem, hogy ez a hajszín már egy jó alap ahhoz, hogy elkezdjem a drasztikus szőkítést.
1. nem foltos
2. lenövésmentes
3. nincs vöröspigment
4. világos színű

Egyetlen félelmem a hajam állapota volt, nagyon tartottam attól, hogyha ezt én kiszőkítem nem lesz hajam, ezért böngészni kezdtem a neten és rátaláltam a Syoss Ultra világosító 13-0 festékére. Nagyon jó vélemények voltak róla krémmánián. Persze voltak negatív tapasztalatok is, de mindenkinek a haja másképp reagál a festékre, illetve nagyon számít az is, hogy milyen színből indulunk ki.Pénteken - Megvettem a festéket, átrágtam magam a használati utasításon. Tudom, sokan vagytok(velem együtt) akik már kívülről fújjátok a használati utasítást, de ebben az esetben egy nagyon erős szőkítőről van szó, nem pedig sima hajfestékről. Muszáj(!) pontról-pontra figyelmesen elolvasni.

Elég nagy félelemmel rákentem a hajamra a szőkítőt. Az én hajam rövid, áll alatt ér egy picivel, viszont sűrű, ezért az egy doboz kevés volt rá, alulra már alig jutott. A fejbőr melege miatt a hajtöveket nagyon gyorsan elkezdte szívni. A hajtövek után elég hirtelen a többi rész is elkezdett világosodni, narancsos árnyalatban pompázott. (ezt nem akartam, de tudtam, hogyha megszárítom nem lesz ennyire sárgás, illetve még hátra van az anti sárga balzsamos kezelés is)

élőben nem volt ennyire sárga

Nagyjából 35 perc után lemostam a szőkítő festéket, rákentem az anti sárga balzsamot ami még a dobozban volt. Úgy vettem észre, hogy nagyon sokat hamvasított ez a balzsam a hajamon.
Szárítás után természetesen sárgás színe volt a hajamnak, de emellett nagyon világos, a hajtöveken szinte fehér volt. Szinte semennyire nem roncsolta a hajamat ez a szőkítő, nagyon meg vagyok vele elégedve.

sárgás hajjal:D

Szombaton - Tudtam, hogy egyetlen egy lépés választ el a platina szőke hajtól, biztosra akartam menni, hiszen nem cseszhetem el az utolsó pillanatban. Megint alaposan körül néztem a neten. A sárgás árnyalatot hamvasítani kell, ezért ezüstszőke hajfestéket választottam.

Garnier color sensation 111 ezüstszőke
Ez a hajfesték is világosítós (mondom, biztosra akartam menni) de már nem tűnt olyan drasztikus világosítónak mint a Syoss, valamint ezüstszőke (azaz hamvas) árnyalat, ezért választottam.
A biztonság kedvéért vettem egy Balea hamvasító sampont is. (pont le volt árazva, 400 Ft körül volt)
Utólag a hamvasító samponról olvastam rossz véleményeket, viszont nekem jónak tűnik, bevált.

111-es árnyalat felkenve


Mivel a hajtöveim már fehérek voltak, ezért a végén kentem rá a festéket, először a sárgás részekre mentem rá. Pár perc után láttam, hogy szépen elkezdte hamvasítani, viszont kicsit megijedtem, mert mintha sötétült volna. (rájöttem, hogy a hamvas, szürke szín miatt tűnt sötétnek)
Lemostam a festéket, megmostam a Balea hamvasító samponnal, utána rátettem az utóápoló balzsamot ami a festékhez volt és megszárítottam.
A tapasztalat az, hogy ez a festék is kevés volt, rá ment volna a hajamra bőven a két doboz, illetve ez már kis mértékben roncsolta a hajamat.

Megszárítottam és rettenetesen örültem, mivel azt az eredményt kaptam, amit szerettem volna.Legközelebb fodrásszal fogom festetni, mert alul néhány helyen picit sötétebb, de nem feltűnő.

3 napon keresztül nagyon igénybe volt véve a hajam, tanácsolom, hogy aki hasonló műveletbe kezd, hagyjon időt a festések között, bírja ki, mert rossz vége lehet! Féltem egész végig, hogy rövid tüsi hajjal fogok mászkálni. Szerencsém volt.

You Might Also Like

6 megjegyzés

 1. gondolom, ezután ápolod majd, hogy azért kicsit életre kapjon a hajad, mert tényleg elég sokat festetted.
  Én már 2,5 éve egyáltalán nem festem. És nagyon örülök, hogy így döntöttem, mert korábban állandóan mindenféle színnel, hol világossal, hol sötéttel festettem, és nagyon sok hajam kihullott, illetve élettelen lett az egész. Tudom, hogy többször felhívtad a figyelmet, hogy ez tényleg sok(k) a hajnak, de én meg azt mondom: fogadjuk el a természetes színünket, hajban, testben, és barátkozzunk meg önmagunkkal :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Minden elismerésem, tényleg.. Nem tudom, hogy rá tudnám e magam venni arra, hogy többet ne fessem a hajam.. :D

   Törlés
 2. Szia :) el akartam neked mesélni, hogy tegnap szedtem le otthon a hajamról a vörös színt, és megvettem ugyanezt a syosst,ami csodát tett. Nem tetszett ez a sárgaság,így bukkantam erre a bejegyzésedre és vettem meg ugyanezt a garniert :) jó döntés volt mert eltűnt a sárgaság, és jó színe lett ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj de jo! :) nagyon orulok, hogy hasznos volt szamodra a bejegyzes! :)

   Törlés
 3. Nekem vékony szálú hajjal nem vált ez a folyamat be, rohannom kellett a fodrászhoz...annyira sárga meg szürke lett. Ez kb egy éve volt...azóta fodrásznak tanulok, és sokkal egyszerűbb levilágosítani egy hajat, mint hittem. A dobozos festékekkel amúgy az is baj, hogy jobban roncsolnak, mert gyárilag sokszor oda is 9-es oxit tesznek 3-as helyett, ahova nem kell.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia.En is probalok szabadulni a voros pigmentektol ,majustol festettem palette vilagodizoval ,most festettem ilyen syoss vilagositoval es nagyon voroses sargas lett birzaszto.Apolom kokusz +ricinus olajjal de nem tudom ha meg egyszer festem csak evel kiszedi a voros pugnenteket ?a fodrasz se garantalja h sok penzert gamar eltunteti :(

   Törlés

Subscribe