Elle Fashion Show 2015

kedd, május 12, 2015

Lassan egy hónapja, hogy megrendezték az Elle Fashion Show-t. Sajnos az angol előrehozott érettségi minden lelki és szellemi energiámat elvette, ezért képtelen voltam egy tisztességesen megírt cikket összehozni, de ami késik, nem múlik.

Új helyszínen, a Várkert bazárban rendezték meg a Fashion Show-t, ami szerintem nagyon "jót tett" ennek az eseménynek. Gyönyörű hely, nagyon szépen felújították, szerintem sokkal jobb mint a Millenáris, mivel van egy hangulata.
A szervezéssel soha nem volt baj, ahogyan most sem, nagyon meg voltam elégedve mindennel. (Egyébként a pénteki estén vettem részt, sajnos a szombati egész naposra nem tudtam elmenni.)

A szettem elegánsra de mégis kényelmesre sikeredett, a hanyag elegancia fantázianevet tudnám neki elképzelni. Mivel esett az eső ezért kénytelen voltam egy esernyőt is a fejem fölé tartani, ez nem a szett része, egészen véletlen, hogy a fekete fehér - csíkos mintázat az esernyőn is megtalálható.
Egy teljesen egyszerű fekete ruhára vettem rá ezt az érdekes hagyma szoknyát. (Nagyon örülök, hogy nem csak egy felső volt rajtam, nagyon fáztam volna, de így, hogy a szoknya alatt is volt ruha, teljesen jó volt.)
Arany színű kiegészítőkkel dobtam fel az öltözetet, lábbelinek pedig egy fehér converse cipőt választottam.


Ruha: New yorker - Amisu
Szoknya: New Yorker - Amisu
Ékszerek: Claire's
Cipő: Converse


A sminkemet visszafogottnak mondanám, valójában a vörös rúzs teszi picit feltűnőbbé. A barna árnyalatai köszönnek vissza a szemhéjamon, a sminket egy fekete tusvonal teszi teljessé. Megerősítettem a kis pöttyömet az arcomon barna szemöldökceruzával, arcpírként pedig clinique pirosítót használtam.
A hajamat elöl hajvasalóval göndörítettem, hátul pedig vasaltam. Mivel percek alatt készen van ez a frizura ezért nagyon kedvelem.
Jöjjön pár kép a helyszínről ...

Sajnos a bemutatókon készült fényképeim nem lettek túl jók, mivel fényképezés szempontjából rossz helyen álltam, ezért az Elle magazin által készített képeken mutatom be nektek a kollekciókat, illetve az interjúkból is kiragadok pár sort.

Három francia divattervező ruhakölteményeit láthattuk ismét az Elle Fashion Show-n.

Étienne Deroeux kollekcióján a sportruházat modern, luxus változata köszön vissza. Ezt a szokatlan párosítást a következőképpen indokolja:
"A mai nők életstílusa elválaszthatatlan a sporttól. Szeretnék nagyon aktív és független nőket öltöztetni, akik gyakran változtatják a helyüket, sokat utaznak, és emiatt tulajdonképpen sportos az életmódjuk. Ha körülnézek az ismerőseim közt, ugyanezt látom: mindenki csak átugrik a repülőről a vonatra, onnan az autóba, mindig mindenki rohan. Tehát az érdekel, hogy ezt a sportos attitűdöt, inspirációt hogyan tudnám átültetni egy olyan klasszikusabb, nappali ruhatárba, amiben dolgozni és utazni is lehet, hogy hogyan használhatom fel a sportruházat elemeit anélkül, hogy túl sportosak lennének a ruhák."
Léa Peckre a férfi ruhatár darabjait vette alapul és ezeket a darabokat nőiesítette.
Színekben pedig: "Most egy hegyvidéki táj és a színei inspiráltak: sötét indigókék, mohazöld és a nagyon friss sárga. "
Valentine Gauthier-t egy marókkoi utazása ihlette: "A kollekció neve "Atlas", az Atlasz-hegység után. A 70-es évek folkos, bohém stílusa is inspirált, ez például hímzéseken köszön vissza, mint az egyik felsőn látható hímzett madarak."

Lássuk magyar büszkeségeink alkotásait.
Tóth Borit a Maison Marquise tervezőjét a Tiltott város, a titokzatosság, drámaiság inspirálta.
"A ruháim azt a fajta nőiességet hangsúlyozzák ki, amely számomra fontos. Folyamatosan keresem a szavakat, amelyek jól meghatározzák ezt. A trendektől független klasszikus harmóniát keresem, amely a nők testi adottságaira épül, ami ugyanez volt három vagy tízezer éve is. Nem hiszek a formátlanításban és abban, hogy minden áron valami szokatlant, újat hozzunk létre"Tomcsányi Dórit a Szöül-i éjszakai élet ragadta magával, a fények, a neonfeliratok...
"A szabásokban is visszaköszön az a fajta minimalizmus, ami jellemző az ott élők öltözködésére, de megjelenik a város modernitása, a letisztult formájú épületek is."


Oláh Zsigmondra és az Ő Zigi Brand-jére talán most figyeltem fel igazán, nekem személyes kedvencem lett!

"A keleti hatások és az európai formák, életminőség és színvonal találkozása. Aszimmetrikus, lezser, kényelmes darabokat készítettem. Olyan nőknek tervezek, akik szeretik az izgalmat és magabiztosak."


A Nude by Nubu inkább a fiatalabb generációt célozza meg, ez látszik az árazáson és az anyagválasztáson is.
De miben különbözik a Nubu és a Nude by Nubu?

"Sok mindenben különbözik a két vonal. A Nubu nő megfontoltabb, átgondoltabb, tartósabb holmikat keres, ebből fakadóan valószínűleg idősebb, mint a Nude by Nubu nő. Az utóbbi pedig elnyűhető, egyszerűbb darabokra vágyik, amit nem sajnál felvenni például egy fesztiválra. Gyakran használjuk ugyanazokat a szabásvonalakat a két márkánál, csak más printtel, anyaggal."

You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe