In Motion - KREA Divatbemutató 2015

péntek, június 19, 2015

Tegnap este az Akvárium Klub-ban rendezték meg a KREA iskola divatbemutatóját, ahol a diplomázó divattervezők vizsgamunkáit láthattuk, valamint a harmadéves hallgatók "Connection" nevű közös kollekcióját is megtekinthettük.

A szervezéssel nagyon meg voltam elégedve. Előre jelezni kellett emailben a részvételi szándékunkat, mivel a helyek korlátozottak voltak. 19:00-ra írták a kezdést, mi 5 perccel előtte értünk a bejárathoz (egy picit megviccelt minket a forgalom). Hosszú volt a sor, de a lendületes beléptetés miatt hamar bejutottunk. Nagyon kedves hosstess lányok segítettek elfoglalni a helyünket, lista alapján a második sorba. Az ez idő alatt még sorban állóknak sem kellett aggódnia, ugyanis megvárták még mindenki elfoglalja a helyét, feltöltötték az üresen maradt ülőhelyeket és csak ez után kezdődött a show.
Először a "Connection" nevet viselő kollekciót tekinthettük meg.
"A közös munka révén egy határozott vonalvezetésű, karakteres jellegű kollekció született, amelynek anyagválasztását a nehezebb, erőteljesebb textilek, míg formavilágát a geometrikus elemek határozzák meg, miközben az egyes öltözékeket a monokróm és élénk színek közötti játék teszi izgalmassá."
A kollekciót "Anda Emília vezetésével Gelák Adrián Benjámin, Gulyás Barbara, Illés Dorottya, Nyeste Laura, Szűcs Áron Tamás, Wagensommer Gabriella és Weisz Gabriella alkották meg."

Ezek után a végzős divattervezők vizsgamunkái következtek.
"A végzősök sokszínű, változatos összeállításaiban közös, hogy a hallgatók modern technológiai újítások jegyében alkottak innovatív öltözékeket. A tervezők kollekciói világunk sokszínűségét és aktuális jelenségeit dolgozták fel, így a munkákat többek között a távoli tájak, a szibériai fényvilág, valamint a skandináv hangulat és tárgykultúra inspirálta. A kollekciók változatos formanyelvére jellemző, hogy az összeállításokban a hagyományos technikákat alkalmazó öltözékeken kívül a „glitch art” stílusát alkalmazó, azt új kontextusba helyező alkotások is megjelennek. "


Személy szerint nagyon élveztem a bemutatót, érdekesnek és fantáziadúsnak tartom a bemutatott ruhákat. Természetesen voltak kedvenc öltözékeim, ezekről összeállítottam nektek pár montázst.


A KREA Kortárs Művészeti Iskola 2015-ben végzett divattervezői:
Bíró Borbála Zsófia, Kiss Zsófia, Kristóf Vivien, Kunkli Anna, Mocsai Dorottya, Szabó Csilla, Montero Antonia, Tapolcai Zsuzsanna, Tóth-Baranyi Zsófia
Diploma témavezetők és szakvezetők:
Anda Emilia (ANDA), Godena-Juhász Attila és Tóth András (Use Unused)


Természetesen a sminket is megemlítem, nem lehetett nem észre venni. Ha jól láttam arany fóliás technikával készült.

Nektek melyik ruha tetszik a legjobban?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe