Digital Divas 2015 | beszámoló

hétfő, október 26, 2015

Tegnap részt vettem a Digital Divas rendezvényen. A tavalyi beszámolók nagyon felkeltették az érdeklődésemet, ezért nagyon vártam az ideit. Szerintem nagyon jó, hogy van egy ilyen esemény ami összefogja, összetartja a magyar bloggereket. Egyértelműen nőtöbblet volt, de akadt köztünk pár hímnemű is. Csodálatos érzés volt egy közösséget alkotni és megismerni, látni olyan embereket, akiket eddig csak az interneten láttam.Nagyon színvonalas előadásokat hallhattunk. Szinte az összes témában találtam magamnak valót, hasznos tanácsokkal láttak el.

A műsorvezető: LILULilu és Sabján Johanna, a Cosmo főszerkesztője


Bihari Viktória
előadást tartott arról, hogy milyen egy trendi blog 2015-ben. Vikut a Tékasztorik bloggerinájaként ismerhetitek.

Majd Parádi Gabi, a Pumpkin Paradise írónője következett, aki egy igen kényes témát pedzegetett, azaz: Mennyibe kerül egy blog elindítása? Nagyon tetszett, hogy nem riasztotta el a sok szárnyait bontogató bloggert, inkább hasznos tanácsokkal és tényekkel bátorított minket.

Ugyanebben a témában volt egy kerekasztal beszélgetés is, Szűcs Ádámmal, az Egy nap a városban blog írójával, Travellinával és Márk Szonjával az Édesem bloggerinájával. Náluk már kicsit elkeseredettebbnek éreztem a társaságot, olyan számok is szóba kerültek, de összességében ez is tetszett.

Travellina, Márk Szonja, Szűcs Ádám, Lilu


Később Bánki Beni, az idei Ki mit Tube? győztese egy elképesztő slammel szórakoztatott minket, majd pár perc beszélgetés következett vele is. Hihetetlen jó arc a kissrác.. :D

Bánki Beni


Bodrogi András, YouTube szakértő előadását nagyon komolynak és összeszedettnek találtam, minden hasznos dolgot elmondott, ami segítségünkre lehet egy YouTube csatorna szerkesztésekor.

A délelőtti előadásokat az ebédszünet követte. Hát, mondanom sem kell, ennyi finomságot ritkán látni egy helyen. Minden nagyon ínycsiklandó volt!
Az ebéd utáni előadás talán számomra az egyik legaktuálisabb és legérdekesebb volt. Takács Nórától és operatőrétől hallhattunk szuper tanácsokat például a videó helyes megvilágításáról. Nóra, a Hogyan legyek jó nő? bloggerinája egyébként nagyon humoros hölgyemény, imádtam az előadását.

Egy interaktív előadás következett, Dr Csécsei Roland beszélt nekünk arról, hogy miről van jogunk blogolni. Nagyon tetszett, hogy minket is bevont az egészbe, így jobban tudatosultak bennünk a jogi szabályok.

A következő kerekasztal beszélgetésben részt vett Festy, Urban:eve a Krémmániás Bauer Évi és az Avon PR koordinátora Bartos Anita, a téma pedig ismét kényes, mégpedig: Mennyit lehet keresni a blogolásból? Festy nagyon határozottan nyilatkozott mindenről, megmondom őszintén, ahogy ő mondta, tényleg fanatikus. Évin úgy vettem észre, sokszor szerényen vállalta csak fel az elért eredményeit. Anita nagyon aranyosnak tűnt, illik hozzá ez az egész szépségbloggerség. :)

Anita, Évi, Festy, urban:eve, Lilu


Két előadást kihagytunk, ez idő alatt kint regisztráltunk, illetve vettünk részt játékokban a különböző standoknál. (Blogból Bestseller - Magos Judit/ Demény a kötsög, Hogyan kommunikálj a divatról széles körben? )


Fotó: Unger Adrienn Photography

Fotó: Unger Adrienn Photography

Mimivel / Life of Peam
Fotó: Unger Adrienn Photography

Ismét egy kerekasztal beszélgetés keretein belül tudhattunk meg mindent az Instagramról- milyen egy jó instagram fotó? hashtagek és hasonló Instás dolgok. Boroznaki Gergő és Viszlay Márk minden titokba beavattak minket amit érdemes tudni az Instagram cseles világáról.

Fördős Zé-t A konyhafőnök c. műsorból ismerhetitek, humoros történetekkel szórakoztatott minket, elmesélte, hol kezdte és hol van jelenleg.

Az Avon és a bloggerek kapcsolatáról Végh-Kósa Anita beszélt nekünk, hihetetlenül összeszedett előadást hallhattunk. Rövid, lényegre törő és nagyon hasznos volt. 

Az utolsó napirendi pontunk ismét egy kerekasztal beszélgetés volt. A multik és a bloggerek kapcsolatáról volt szó. Nagyon kifilézték ezt a témát, kicsit hosszúra sikeredett. Természetesen hasznos volt ez is, bár már nagyon fáradt voltam a végére. Érdekesnek tartottam, hogy egy cég hány bloggerrel képes együtt működni egyszerre, illetve, hogy mi a alapján válasszák ki a szerencséseket.

A nap fénypontja a Digital Divas díjátadó volt, ezúton is szeretnék gratulálni a nyerteseknek.

Az év divatbloggere: Fifty Pairs of Shoes
Az év szépségbloggere: Enntrance
Az év vloggere: Inspirációk lakberendezéshez
Az év feltörekvő bloggere: Chloe from the Woods
Az év legdizájnosabb blogja: Pandarte
Közönségdíj: Viszkok Fruzsi

Fifty Pairs of Shoes

Chloe from the Woods

Viszkok FruzsiMivel ez egy BEAUTY blog ezért nem hagyhatom ki az ajándékokat sem, amiket távozáskor a bejáratnál kaptunk egy csinos kis táskában.
Volt benne minden, mi szemnek, szájnak ingere, a szóróanyagoktól kezdve, a kis termékmintákon keresztül az avon termékekig... :)
Imádtam ezt a napot Life of Peam Mimivel és Unger Adrienn, fotóssal. Remélem jövőre is ott leszünk, ha rajtam múlik biztosan. Nagyon sokat tanultam és minden inspirálóan hatott rám.

Köszönöm Cosmo, köszönöm Avon, köszönöm Digital Divas. :) 


You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe