Szalagavató - Ruhakölcsönzés | Smink | Haj | Köröm | Élménybeszámoló

hétfő, január 18, 2016

- Amikor egy estére hercegnővé változhatsz... Gyönyörű ruha, köröm, haj, smink, tánc... És ami mögötte van! -


A szalagavatóval kapcsolatban minden lánynak nagyjából ugyanaz lebeg a szeme előtt: a fehér ruha, ami legyen akár tüllös, habos babos, strasszos, csipkés, gyöngyös - mindenhogyan gyönyörű! Csak pár óra az egész, viszont erre a kis időre hónapokon keresztül készülünk és számtalan nehézséget kell megoldanunk. 
Mivel ez egy beauty blog, gondoltam megosztok veletek néhány tapasztalatot a megjelenéssel kapcsolatban. A szalagavató lelki részébe is nagyon bele tudnám ásni magam, de úgy érzem, inkább a külsőségekbe mennék bele.

Ruhaválasztás

Boglárka Szalon

Bevallom, féltem a ruhaválasztástól, mert magas vagyok és nagymellű. Először a Boglárka Szalonba látogattunk el Anyukámmal. Már korábban kinéztem a Facebook oldalukon, hogy milyen ruhák jöhetnének számításba, így konkrét elképzeléssel mentem oda. Hamar le is lombozódtam, mert a kinézettek közül semelyik nem stimmelt, vagy azért mert nem volt jó, vagy azért mert le volt foglalva. A legtöbb probléma a magasságommal volt. 174 cm vagyok, ami szerintem annyira nem vészes, hiszen vannak nálam magasabbak is. Rám se adták a ruhát, de már vették is le rólam, mert nem stimmelt a hossza, pedig néhány ránézésre igenis jónak tűnt! Nagyon csalódott voltam, mert közölték velem, hogy mostantól ne olyan ruhát nézzek ami tetszik, hanem ami talán jó is lehet. Az önbizalmam a béka segge alatt, aztán végül találtam egy ruhát ami nem tetszett, de szerintük jó volt a hossza. Kétségbeesve lefoglaltam, hiszen azt mondták, hogy nem fogok máshol ruhát találni. Nagyon szomorú voltam, még haza sem értünk, már hívtuk vissza őket, hogy egy másik ott próbált ruhát szeretnénk, ami szerintük rövid volt, de szemmel láthatóan nem volt az! Nagy nehezen átrakták arra a foglalást, majd elhatároztam, hogy szétnézek máshol is és inkább elveszítem a foglalót, mintsem egy olyan ruhában táncoljak, ami nem tetszik. A szalonban egy lány kivételével teljesen lerombolták az önbizalmamat. Egyáltalán nem erre számítottam a Boglárka szalontól, bár utólag elolvastam a facebookon kapott véleményeket és kérdezem én: mit is várunk egy olyan szalontól, akik a negatív kritikából nem tanulni akarnak, hanem még nekiállnak kötözködni? 
Megjegyezném még, hogy egy csomó ruha agyonhasznált volt és koszos, valamint kis helyre annyi  lányt betömörítenek, hogy alig lehet elférni. 

Royal Classic Szalon

Egy másik napon újra elindultunk és betévedtünk a Royal Classic szalonba. Talán négy szalagavatós lánykával és egy menyasszonnyal válogattunk a ruhák között. Megnyugtattak, hogy szinte az összes ruha rám alakítható szóval ne aggódjak a hossza miatt és mindegyik fűzős, nem pedig cipzáros, ezért a méret is szinte mindig stimmel. Kiválasztottam négyet, és képzeljétek, mindegyik tökéletes volt, már csak azt kellett eldönteni, hogy melyik legyen A ruha. A kedves szalonosok nagyon sokat segítettek a döntésben, hiszen folyamatosan tanácsokkal láttak el azzal kapcsolatban, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni. (Mindeközben pedig a menyasszonnyal is volt idejük foglalkozni) Nagyon hamar és flottul ment minden, visszaadták az önbizalmamat is! 


Összehasonlítva a két szalont, nekem úgy tűnik, hogy a Boglárka szalon amennyire próbál profi lenni, annyira nem sikerül nekik. Az egész öltöztető csapat amatőr, akiknek a szájukba lett rágva, hogy hány cm-re kell lennie a ruhának a földtől... ennyi a "szakmai tudás". Ott csak átlagos magasságú és vékony lányokra lehet ruhát kapni. Nagyon bunkók és nem tetszik az egészhez a hozzáállásuk. 
A Royal Szalonban valóban profik, hozzáértők dolgoznak, akik minden erejükkel azon vannak, hogy elégedetten távozz a szalonból. Nem bunkó megjegyzésekkel, hanem tanácsokkal látnak el. 

A tánc előtt mindenképpen ajánlott egy ruhás főpróba (nem elég az abroncs), ugyanis sajnos nálunk is volt, aki beleakadt a ruhába, abroncsba és elég kellemetlen, ha mindez élesben történik, ne adj Isten nagyobb baleset is lehet belőle. 


Haj és Köröm

Nekem a hajammal és a körmömmel volt a legkevesebb problémám. Vállig érő, rövid hajam van, ezért nem sok választásom volt, de nem voltam elkeseredve, mert tudtam, hogy milyen frizurában érzem jól magam és biztos voltam benne, hogy a fodrászommal ismét kitalálunk valamit, mint általában mindig. Hajcsavarókkal  begöndörítettük és kicsit feltűztük. Nem bonyolult, de mutatós frizkó! 
A körmöm sem jelentett problémát, hiszen tisztában voltam vele, hogy milyen színvilágot szeretnék, (ugye általában ilyen alkalmakra, ezüst, fehér ami odaillik) milyen forma tetszik. Innentől kezdve már Ginára bíztam a szakmai részét, akiben ismét nem kellett csalódnom, hiszen csodás körmöket készített nekem és a barátnőimnek is. Smink

Gondolhatjátok, hogy ez nálam kényes téma és nem igazán szeretem másra bízni. Így is volt. A sminkemet én magam készítettem el. Sokat gondolkodtam, hogy barnás, szolidabb legyen, vagy füstös fekete, végül a második mellett döntöttem. Mikor elkészült a remekmű, kicsit úgy éreztem, hogy hasonlítok Medveczky Ilonára, de ezen nagyon jót nevettünk. (azért remélem annyira nem hajaztam rá, haha) 
A barátnőim tapasztalatát is kénytelen vagyok megosztani, hiszen egy rosszul választott sminkes igencsak el tudja rontani az összhatást. Erre jó a próbasmink, vagy referenciamunkák áttekintése. Szegény csajok kétségbe voltak esve, hogy elrontotta az egész fejüket a sminkes, végül egy ecsettel és némi szemhéjpúderrel próbáltam segíteni nekik és elsimítani a hibákat. (nagyon jól esett, hogy így bíztak bennem) 


Tánc

Ebbe a témába annyira nem mennék bele, hiszen minden osztályban nagy vita van abból, hogy ki tanítsa a táncot, milyen tánc legyen, milyen zenére. Ez egy közösségben elkerülhetetlen, hiszen más emberek vagyunk, sokféle ízléssel. 
Nagyon szerencsés voltam, hiszen a barátommal táncoltam az egy éves évfordulónk előtt egy nappal, így még emlékezetesebb élmény marad! Nagyon nehéz mindent összeszedni, nekem hirtelen ennyi, ami eszembe jutott. Talán a ruhaválasztás viselt meg ezek közül a legjobban, de látjátok, mindenre van megoldás, csak keresni kell és nem szabad feladni, beletörődni a dolgokba! 


Végül, megosztanék veletek néhány, számomra kedves képet... You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Nagyon csini voltál, tetszik a frizurád és a körmöd is nagyon! Annak idején én is a Royalból kölcsönöztem a ruhámat, a véleményem ugyanaz róluk, mint neked, előtte végig jártam egy csomó szalont, de itt elsőre megtaláltam a legjobbat és minden problémamentesen zajlott :)

    VálaszTörlés

Subscribe