A nagy matt rúzs teszt - TOP 5

kedd, szeptember 20, 2016


- Mostanában elég sok matt rúzsom gyűlt össze. Törekedtem arra, hogy minél több márkától vásároljak, hogy össze tudjam őket hasonlítani. Ebben a bejegyzésben 4 márka 5 féle matt rúzsával ismerkedünk meg és felállítom az én TOP 5 sorrendemet. -

5. Essence matt matt matt longlasting lipgloss

Ez talán a legújabb matt rúzs amivel a drogériák polcain találkozhatunk. Engem nagyon megfogott a színe, bár felkenve kicsit merészebb, mint gondoltam, de így is tetszik. Mivel ez velvet matt rúzs, ezért számítottam rá, hogy bársonyosabb formulával találkozom, mint pl a lista első helyén szereplő rúzsnál. 895 Ft volt, ami a megszokott drogériás rúzs ár szerintem. Az illata először furcsa volt, de most már megszoktam, tetszik. Az aplikátora is bejön, könnyű vele dolgozni. 
Egyébként arra számítottam, hogy az essence piacra dob egy extra matt rúzst, nem ezt a velvet formulát, nekem ezért csalódás. Velvetből már egy csomó van...


03 - Girl of Today árnyalat
4. Sephora wonderful cushion lip cream

Nagyon meglepődtem mikor a boltban felkentem a kezemre, mert soha nem láttam még ilyen kivitelezésű rúzst. Képzeljétek, egy kis gömbölyű szivacs van a tetején, aminek a közepén jön ki a folyékony rúzs. A felkenése pont ezért elég nehéz, ügyelni kell, hogy ne menj ki a vonalból. A szivacsgömb mellett szól, hogy nagyon jól el lehet oszlatni, nem kerül felesleges mennyiség a számra. Azért került a 4. helyre, mert egy rétegben matt, viszont nem a valódi színét mutatja, több rétegben fényesedik és gyönyörű színe van. Vagy ez, vagy az. De gyönyörű szín és igazi matt hatás nincs egyszerre. Ja, és kevés szín van belőle, talán 3-4. 2000 Ft körüli az ára, szóval ez egy drágább kategória.


01 - Wonderful Rosy árnyalat
3. Essence Velvet matt rúzsok

Ugye itt is velvet matt rúzsokról beszélünk, extrán matt hatást ne várjunk. Mégis a 3. helyre került. Hogy miért? Nagyon szeretem felkenni, könnyű vele dolgozni, nem szárít és rengeteg szín van belőle. Én leárazva vettem most vagy 6 árnyalatot az essence kifuttatáson 350 Ft-ért darabját.


Velvet matt 08 árnyalat
2. NYX soft matte lip cream

Imádom az isteni illatát! Elég jól bemattul, mellette pedig nem szárít. Egyenletesen kopik, ezt nagyon szeretem benne, viszont el lehet kenni, vigyázni kell vele. Rengeteg szín van belőle, azt hiszem 34. Olcsóbb mint a Sephora matt rúzs. Nagyon könnyű felvinni. Majdnem mindennap használom.


London árnyalat
1. Lovely extra lasting folyékony rúzs

Atyaég! Egyértelműen a legmattabb mind közül és gyönyörű színe van. Annyira tartós, hogy levakarni alig tudom a számról. Sajnos érezni, hogy rajtam van, ezt én nehezen szoktam meg. Jól alá kell hidratálni és akkor nem kezd el olyan hamar cserepesedni a szánk. Nagyon könnyű felvinni és az ára sem borsos, ha jól emlékszem 695 Ft. Néha érdemes ránézni, mert darabosan kophat, viszont ezt már kitapasztaltam, nem szabad olyan vastag rétegben felvinni és akkor elkerülhető ez a probléma.


1-es árnyalat
Folytatom a matt rúzsok gyűjtögetését és tervezek egy második részt is ennek a bejegyzésnek, már két termék van is a listámon. :)

You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe