Rendelés külföldről?! - I. rész | COLOURPOP HAUL

szerda, február 22, 2017

- Pár hónapja elkaptam a "rendeljünk külföldről" nevű vírust. Gyorsan terjed és nagyon könnyen el lehet kapni. Vigyázzatok! 
Ez a bejegyzés több részből fog állni. Az I. részben a ColourPop rendelésemet vesszük példának és leírok mindenféle hasznos tudnivalót és érdekességet. A II. részben kibontjuk a ColourPop csomagot és meglessük, hogy milyen szupi termékek lapulnak benne. A III. részben az Ebay és az AliExpress lesz a téma! -Nos.. A fejembe vettem, hogy én bizony rendelni fogok ColourPopról. Már csak a megfelelő pillanatot, azaz egy szuper akciót, vagy ingyenes szállítást vártam. A szuper akció megérkezett. Belevetettem magam a böngészgetésbe és kiválasztottam magamnak 10 folyékony rúzst (1-1 csomagban) 3 szemhéjpúdert és 1 élénkebb highlightert. Feliratkoztam a hírlevélre, így kaptam $5 kedvezményt. Érdemes az ilyeneket kihasználni egyébként, ugyanis ez egy szemhéjpúder ára.  A vásárlás roppant egyszerű, ugyanis egy bankkártya kell hozzá, aminek az adatait értelemszerűen beírod ahova kell. Megadod a neved, címed, mindent amit kérni szoktak általában az internetes vásárlásnál. 

$55 (kb. 15 000 Ft) értékben vásároltam, hogy ne legyen szállítási költség. Sejthető volt, hogy a vámon megállítják a csomagomat és fizetnem kell majd, ugyanis 22 Euro (kb. 6600 Ft) felett vámmentes, de áfa(27%) köteles a csomag. 
Na szóval, sejthető volt, de azért én azt gondoltam, hogy senki nem veszi észre az én csomagomat, miért is kéne bármit is fizetnem... AHANEM.

Jött is az sms a Magyar Postától egy csodaszöveggel és a lényeges posta.hu/vam weboldallal. Rá néhány napra nyomtatott formában is ideért egy ún. Magánszemély Vámkezelési nyilatkozat, amit értelemszerűen ki kellett töltenem és beszkennelve elküldeni a megadott email címre, valamint ugyanide továbbítani a rendelésemről a visszaigazoló emailt. 2-3 napra rá már hozta is a postás a csomagomat, 7000 Ft-ot kellett még ráfizetnem, aminek annyira nem örültem, de utánaszámoltam és még így is jól jöttem ki, ugyanis nagyon jó termékekről beszélünk kb 1500 Ft-os darab áron. (Áfa-val együtt) 

A termékek a ColourPoptól gondosan becsomagolva 2,5 hét után egy csinos kis dobozkában érkeztek. Belül szivaccsal volt kibélelve, így a termékek nem sérültek, pedig Los Angelesből hosszú az út idáig...

A következő részben kielemezzük, hogy mik is lapultak a csomagomban... 

You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe